About



Bir şirket nasıl soyulmaz ? #1 bilgilerinizi güvene alın



ilk önce bu metnin başını okurken  çoğu kişi elimizde silah ile veya Gta  5 oyunun da yapılan soygun planı zannedecek. ama aslında o kadar ekşın bir soygun değil. aslında soygun da değil karşı taraf nasıl soyulduğunu fark etmiyor.
öncelikle bu olayı yazıyorum çünkü hırsızlara karşı uyanık olmanızı istiyorum. Çoğumuz iş yerimiz de olan fotokopi makinesini kullanırız kimlik fotokopimizi çekeriz ,araç ruhsatı fotokopisini vb. şeylerin fotokopisini çekeriz. peki bu çektiğiniz fotokopiler siz işinizi hallettikten sonra ne oluyor, yok  mu ? oluyor hayır fotokopi makinesi’nin ana beynin de depolanıyor
işte soygun için gerekli eşyayı öğrendiniz bir fotokopi makinesinin beyni. şimdi bu beyin içinde hırsızlar tabi ki sizinle ilgili olan çıktıları kullanmıyor TABİ ZENGİN DEĞİLSENİZ. onlar şirket adına çekilen fotokopilerle ilgileniyor.
bu arada genellikle bir şirkette önceden hangi marka fotokopi makinesi kullanıldığı öğreniliyor. Örneğin Canon marka.  Canon'a ait iş kıyafetleri diktirilir daha sonradan sahte iş kimliği yapılır ve şirket'e gidilir. şirkette görevli kişiye "merhaba burada canon marka fotokopi makinalari varmış onların bakımını yapmak için gelmiştik" yazmayı unutmuşum bir gün önceden aranılıp şirket elemanlarının bakım için geleceği söylenir. daha sonra görevli inanır ve onları fotokopi makinesinin yanına götürür adamlar inceler ve o meşhur cümle "makinenin beyni hasar görmüş sanırım fazla fotokopi çekiyorsunuz yada fabrika hatası olabilir ücretsiz olarak değiştiriyoruz kabul ediyor musunuz ?" görevli üstlerine danışır ve teklifi kabul eder ve hırsızlar elini kolunu sallaya sallaya çıkar gider.
daha sonra hırsızlar bunu kendi evlerindeki yazıcı takar ve tek tek önceden çekilmiş  tüm fotokopilere bakarlar önemli olanlar kenara ayrılır. bu ayrılanlar içinde şirket raporları kredi çekilen bankalar ve malesef bazı bankalar şirket kredi şidresini kağıda yazıp fotokopisini çekiyor. bu şekilde şirket bilgilerinden yola çıkılarak soygun yapılır.
eğer şirketin rakipleri varsa örneğin yurt dışına kilosu 50 tl fındık götürüyor. şu kadar ton şu gemiyle şu kadar kar elde ediyor. bunların hepsi rakip firmaya söylenir
firma fındık gönderilen diğer firmaya kilosu 35 tl  olan fındık önerir o firmada bu olaya sıcak bakar ve soyulan firma ile arasında ki anlaşma sona erer.
genellikle bu yöntemle en az piyasadan 300.000 tl 400.000 tl kaldırılır.sizin yapmanız gerekense şu fotokopinizi herkes'e açık yerde ÇEKMEYİN ve şirketinize bir tamirci gelip şu parça değişecek derse değiştirilen parçayı isteyip saklayın.


Bir şirket nasıl soyulmaz ? #1 bilgilerinizi güvene alın Bir şirket nasıl soyulmaz ? #1 bilgilerinizi güvene alın Reviewed by Unknown on Nisan 28, 2018 Rating: 5

İlgili Yayınlar (Sayı: 9)

Facebook