About



Teknoloji hileleri

Her şey günden güne değişiyor ve İnsanlar artık daha fazla para kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bazı insanlar, para kazanmak için dolandırıcılık yöntemini seçiyor. Bu gün size rutin teknoloji dolandırıcılığını anlatacağım.

Hiç teknoloji hilesi diye bir şey duydunuz mu?
Teknoloji hilesi, kesin olarak nerede başladığı bilinmemektedir. Ancak, ilk başta ürün kullanım süresinde kullanıldı yani ürünler belli aşamadan sonra otomatik olarak bozulacak şekilde yapılmaktadır. Örnek vermem gerekirse; x telefonun içinde yer alan belli dinle bir ömür verilerek yapılır ve telefonunuza yerleştirilir. Siz indir kullanırsınız ve o parçaların ömrü biter, Tamire gönderirsiniz ve tamirde boyutu yüksek fiyat çekilip kullanıcı hatası denilir, yaptırırsınız yaptırdıktan sonra telefon yeniden bozulmaya başlar ve siz artık bu durumdan sıkılıp yeni bir telefon alırsınız. Bu durumun şirketlerin, ekonomilerinin gelişmesi için 30 yapıldığı söyleniyor çünkü sizlerin bir yıl kullanmanız indir şirket zararına olacaktır.
Bu durumlarını daha ileriye taşıyabilmek için, bazı uygulamalarını eski uygulamalarda açmamaya veya güncellemelerle indir etkisizleştirmeye çalışmaya başlamışlardır. Kısacası bu durum planlı eskitme olarak adlandırılıyor
*
*
Bazı şirketler de bir ürün çıkartmadan önce sosyal medyada veya televizyonda gündem yaratıyor. Ürünlerinin çok satması gerek ama önce halkın kandırılması gerek. Ürünü çıkmadan bir süre öncesinde çeşitli sağlık sitelerinde ve bazı doktorlar yardımıyla ürünün faydası anlatılıyor ve ürün bir süre sonra satışa çıkıyor. Sizler de satın almadan önce internet sitelerinde şirketlerin yazmış olduğu yazıları okuyorsunuz, ürünü alıyorsunuz. Sonunda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşıyorsunuz. Örnek vermem gerekirse Çiftlik banka mağdurları sosyal medyada bu çiftlik hakkında yapılan yorumları göze alıp yatırım yapıtlarını söylemişlerdir.
*
*
Yavaş yavaş bazı şeylerin kaydı farkına varmaya başladınız mı? Şimdi sizlere bir soru sormak istiyorum. hiç düşündünüz mü? Sildiğiniz şeyler nereye gidiyor? Siz biraz düşüne durun bazı arkadaşlar bunu düşünmüşler ve büyük şirketlerinin fotokopi cihazlarının beynini değiştirmeye karar vermişler. Sizler bir fotokopi çekerseniz çektiğiniz fotokopinin resmi ana beyne kaydedilip orada saklanıyor. Üstelik beyin değişiminde fotokopi makinesinde çok fazla bir şey değişmiyor. Dolandırıcılar bu yöntemi kullanarak büyük şirketlerin tüm bilgilerini öğrenip rakip ucuz satmışlardır.

*
*
Gizlilik konusunda eski blogda güvenli bir ortam olmadığını ve bu bilgilerinin savaş, siyasi, şantaj olarak kullanılabileceğini söylemiştim. Bu gün facebook sizlerin verilerini siyasi olarak Trump ' a sattı. Bu gelişme bir kişinin itirafı ile ortaya çıktı yani o kişi itirafta bulunmasaydı neler olacaktı bilinmez. İnternette hiçbir şekilde güvenliğiniz şey olamaz çünkü orası bir bina değil. Binada türlü onu önleminizi alıp girilemez yapabilirsiniz fakat bir internet sitesini tam düzenli koruyamazsınız. önlem almanız için karşı tarafın boyut saldırı yapması ve sizin de bu saldırıyı analiz edip ona göre yeni önlemler almanız gerekmektedir.

Şimdilik bu kadarla bırakalım ki diğer haftalara da konu kalsın yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu yazı türünde tüm eleştirilerinizi ve düşüncelerinizi mail adresime yazabilirsiniz.
Mail adresim; akifcevahir1600@gmail.com


Teknoloji hileleri Teknoloji hileleri Reviewed by Unknown on Nisan 23, 2018 Rating: 5

İlgili Yayınlar (Sayı: 9)

Facebook